Surefire je na SHOT SHowu 2016 predstavio zaštitnu futrolu za pametne telefone, ali se u isto vrijeme pobrinuo da to ne bude običan promotivni potez. Uz zaštitnu futrolu moguće je kupiti i svjetiljku koja se spaja na poleđinu futrole tj. na poleđinu pametnog telefona oklopljenog Surefireovom futrolom. Taj komplet nosi ime Firepak.

Firepak svjetiljka ima dva LED emitera koji kombinirano svijetle snagom od 1500 lumena.  Svjetiljkom se može upravljati tipkom na kućištu svjetiljke, ali i pomoću aplikacije na pametnom telefonu. Firepak se Bluetoothom povezuje s telefonom, a tada može biti i asistencija pri fotografiranju ili snimanju videa. I na kraju, Firepak baterija može poslužiti za punjenje telefona. Kapacitet baterije još nije poznat.

Na Surefireovoj stranici se trenutno u prodaji nalazi samo futrola koja je tek dio Firepak paketa. Cijena futrole je 29,99 američkih dolara i dostupna je u izvedbama za Samsung Galaxy S5 i iPhone 6 ili 6S. Očekuje se da će zaštitna futrola biti izrađena i za druge popularne modele pametnih telefona. Baterijski dio Firepaka se još ne nalazi u prodaji, ali je na SHOTu objavljeno da će mu cijena biti oko 250 američkih dolara.

Fotografije Firepaka nam je ljubazno ustupio Jonathan Ocab. Posjetite njegovu stranicu – www.ocabj.net.(GM)