Surefire zadnjih nekoliko godina iskorištava Shot Show da bi predstavio novosti za nadolazeću godinu pa je isto napravio i u 2015-oj. Predstavili su nekoliko noviteta i nekoliko nadogradnji već postojećih modela svjetiljki. Novosti u kategoriji ručnih svjetiljki počinjemo s minijaturnim Titanom o kojem smo već pisali, ali je Surefire na Shotu pokazao i Titan Plus – pojačani Titan (300 lumena) tijela izrađenog od mesinga i presvučenog niklom te opremljen kopčom za brzo odvajanje od privjeska. Nastavit ćemo s P2X Fury svjetiljkom koja je predstavljena s Intellibeam nadogradnjom. Intellibeam je elektronički sustav koji automatski regulira izlaznu snagu svjetiljku s obzirom na okolne uvjete – razinu ambijentalnog svjetla, zatvoreni ili otvoren prostor. Ponešto je porasla i izlazna snaga svjetiljke koja sada iznosi 600 lumena.

Surefire UM2 Ultra nadogradnja je U2 Ultra svjetiljke koja je nudila šest razina jakosti svjetla koje se izmjenjuju rotacionim prstenom. UM2 Ultra podiže snagu U2 sa 140 lumena na 600 lumena i dodajte TIR leću koja izbacuje zraku optimiziranu i za domet i širinu svjetla. Surefire PMX Fury derivat je Fury serije koji nudi rad na više različitih izvora energije – CR123A baterije ili AA baterije. Maksimalna snaga svjetla ove svjetiljke je 1000 lumena, ali se za toliku snagu moraju koristiti CR123A baterije.

U kategoriji svjetiljki koje ne se ne drže u ruci novost je 2211X – nova varijanta svjetiljke koja se nosi na ručnom zglobu poput sata. X model je jeftinija verzija 2211 serije svjetala. Tijelo svjetiljke je izrađeno od polimera za razliku od modela 2211 koji ima tijelo izrađeno od aluminija. Cijena starog 2211 je 495 dolara, iako ne znamo još cijenu 2211X modela očekujemo da bude znatno niža. Maksimalna snaga svjetla na modelu 2211X je 300 lumena, a radi na jednu CR123A bateriju.

Spomenuti Surefire 2211 je predstavljen u novoj redizajniranoj verziji. Stara verzija je svijetlila snagom od 200 lumena dok nova izbacuje 300 lumena svjetla u širokoj Maxvision izvedbi.

Od svjetiljki namijenjenih ugradnji na oružje pažnju nam je privukla tek XC1 zbog svojih dimenzija koje ne povećavaju značajno volumen pištolja. Maksimalna snaga XC1 je 200 lumena. Ostale novosti su namijenjene mahom policiji i vojsci jer se radi o prigušivačima, skrivačima plamena za jurišne i snajperske puške te raznoraznim drugim dodacima za vatreno oružje. (GM)